top of page

Putkiremontti

 

Putkiremontti on käsitteenä laaja. Pienimmillään se tarkoittaa käyttövesiputkien vaihtamista rakenteita avaamatta kupari- tai komposiittiputkijärjestelmällä.

Toisessa ääripäässä se voi tarkoittaa käyttövesiputkien lisäksi koko talotekniikan uusimista aina viemäröintiä myöten.

 

Käyttövesijärjestelmän ollessa kyseessä puhutaan ennakoivasta remontista. Ennakoituna sekä oikein ajoitetulla remontilla on monia hyviä puolia:

  • vältytään vesivahinkojen aiheuttamilta suuriltakin kustannuksilta

  • talon arvo kasvaa vähintään remonttiin kuluvan summan verran, usein jopa enemmän

  • monissa tapauksissa käyttöveden laatu paranee

Jos vesivahinko pääsee yllättämään, kustannukset saattavat kohota moninkertaisesti. Piilevä vesivahinko aiheuttaa vakavaa vahinkoa kiinteistöllesi.

 

Vastuu putkien kunnosta omakotitalossa

 

Omakotitalossa putkien kunnosta huolehtiminen on sinun vastuullasi, esimerkiksi vesivahinkotapauksissa vakuutusyhtiö voi evätä tai vähentää korvausten määrää jos katsotaan, että olet laiminlyönyt vastuusi kunnossapitoon. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi jos putkesi ovat ylittäneet jo niille annetun teknisen käyttöiän tai niissä on esiintynyt aiemminkin ongelmia, mutta et ole ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

 

Perinteinen putkiremontti

 

Me toteutamme putkiremontteja omakotitaloissa pelkästään perinteisellä tekniikalla, jossa vanhat putket puretaan ja niiden tilalle asennetaan uudet putket, tai asennetaan uudet putket pintavetoina ja vanhat putket tulpataan ja jätetään rakenteisiin.

Tämä on Suomessa käytetyin ja varmin tapa uusia putket, tällöin mahdollisissa vahinkotapauksissakin vakuutusyhtiöt korvaavat vahingot täysimääräisinä, toisin kuin pinnoitus ja sukitustekniikoiden kanssa, joissa aina täytyy arvioida, että onnistuiko remontti vai tuliko asennuksessa jokin ongelma, jonka tähden ei korvatakkaan vahinkoa.

 

Tyypillisesti perinteisessä putkiremontissa uusitaan sekä viemärit että käyttövesiputket, jolloin koko putkisto saadaan tuotua nykyaikaan. Mikäli viemärisi ovat vielä hyvässä kunnossa on mahdollista toteuttaa myös pelkkä käyttövesiputkien uusinta.

 

Milloin putkiremontti on ajankohtainen?​

 

​Ennakoivaa putkiremonttia kannattaa alkaa suunnitella, jos putkien ikä on yli 30 vuotta, tai jos pieniäkin vuotoja ilmenee.

Putkiremontti on kiinteistön kunnossapitoon kuuluva korjaustoimenpide. Päätös putkiremontista kannattaa tehdä ajoissa. Putkiston kuntotutkimus antaa tärkeää tietoa päätöksenteon tueksi.

Putkiremontin ajankohtaan vaikuttaa putkien tekninen kunto, mutta myös muut kiinteistön korjaustarpeet. Putkiremontti kannattaa useasti toteuttaa samalla kuin kiinteistön laajemmat remontit, esimerkiksi kylpyhuone- tai keittiöremontin yhteydessä.

 

Mikäli tahdot käyttövesijärjestelmäsi kunnon kartoituksen, voit tilata meiltä ilmaisen käynnin. Teemme erikokoiset putkiremontit ammattitaidolla. Huolehdimme kvv- vastaavan velvollisuuksista ja meillä on vastuuvakuutukset kunnossa. Työstä myönnämme takuun.

 

Kustannukset ja kuluva aika

 

​Kustannukset ja aika vaihtelevat riippuen valitusta remontin toteutustavasta sekä käytettävistä materiaaleista. Nykyaikainen ja nopea tapa on toteuttaa remontti kupari- tai komposiittiputkella puristusliitosmenetelmää käyttämällä, niiden etuja ovat nopeus ja kohtuulliset kokonaiskustannukset, koska ne asennetaan pinta-asennuksena rakenteita rikkomatta.

 

Vesikatko kestää normaalisti alle kaksi tuntia ja koko remontti on valmis 3-5 päivässä. Kustannukset ovat keskimäärin 3000- 6000 euroa. Remontin yhteydessä monesti uusitaan myös vesikalusteita, joiden hinta luonnollisesti vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Toteutamme putkiremontteja myös pex- putkella, joka asennetaan rakenteisiin suojaputkessa.

 

 

 

Kotitalousvähennys

 

 

Neuvomme, kuinka haet putkiremontillesi kotitalousvähennyksen. Se pienentää remonttikulujasi olennaisesti. Kotitalousvähennykseen olet oikeutettu kun remonttisi tekee Putkiasennus Elgström Oy, koska täytämme vähennykseen tarvittavat ehdot.

 

 

Putkiasennus Elgström Oy palvelee.

 

Tilaa ilmainen käyttövesijärjestelmän kuntokartoitus.

 

  044 978 4854

 

 

bottom of page